Kurzy vaření

hankaaradek

Kurzy vaření s Hankou Lang a profesionálním kuchařem Radkem Lukášem

První kurz vaření podle zásad protizánětlivého stravování v Čechách

 

Na našem kurzu se naučíte principy protizánětlivé a zdravé stravy využít v praxi. Jedna věc je si o náhradách např. lepku, vajec a mléka, jakožto nejčastějších alergenů, povídat u stolu v poradně, ale druhá je skutečná praxe. Na našem kurzu se naučíte připravovat pokrmy tak, aby byly jednak lahodné, plné správných nutrientů, ale i na talíři vypadaly krásně. Radek vás naučí triky a tipy moderní gastronomie s lehkostí a přirozeností jemu vlastní.

  • Mimo jiné se dozvíte spoustu zajímavostí z oblasti zdravé výživy, zásadách protizánětlivé stravy, vaření podle pěti chutí. Jako bonus strávíte krásný den v příjemném prostředí i společnosti.
  • Recepty Radek připravuje vždy na míru, podle daných účastníků kurzu. Základem jsou výsledky jejich intolerancí a případných alergií. Proto není možné dopředu přesně vypsat recepty, podle kterých se bude vařit. Recepty mají vždy stejnou hlavní ingredienci, a vy se pak učíte, jak hravě a kreativně si lze daný recept přizpůsobit jenom pro vás. Vždy se na našich receptech objevují ryby a mořské plody, které nejsou v české kuchyni běžnou součástí jídelníčku. Tato strava však neodmyslitelně patří do jídelníčku nejzdravější kuchyně, kterou je mediteránská, a proto se jí snažíme přiblížit.
  • Každý kurz zahrnuje vždy čtyři recepty na předkrm a čtyři na hlavní jídlo, které následně i s tipy a triky šéfkuchaře Radka obdržíte mailem v podobě .pdf i s pořízenými fotografiemi.
  • Dalším benefitem je exhibice jednoho receptu od Radka, který uvaří o kávové přestávce a kde uvidíte, jak by vypadalo jídlo od něj, jak správně servírovat a další tipy.

Termíny kurzů

  • Připravujeme další termín, sledujte nás!

(Objednávejte níže)

  • Začátek kurzu je v 14:00 – konec cca v 20:00 (jen orientačně).
  • V ceně jsou zahrnuty veškeré ingredience, které si buď během kurzu sníte, nebo odnesete s sebou domů a samozřejmě výborná káva, kterou si společně můžeme vychutnat v době přestávek.
  • Počet zájemců je úzce omezený na 16 míst, abychom se mohli každému z vás osobně věnovat.
  • Doporučujeme zajistit si včasnou rezervaci.

 

Seznamte se s Ing. Radkem Lukášem

Radek vystudoval vysokou školu hotelového managmentu. Dlouhá léta působil v rodinné restauraci U Tří housliček, kterou posledních 7 let i sám vedl. Nyní je již 5 let majitelem restaurace Letňanská terasa. Vařit se učil od těch nejlepších, např. v pětihvězdičkové restauraci Coda u šéfkuchaře Davida Šaška, v také pětihvězdičkové francouzské restauraci v hotelu Bellevue v Českém Krumlově, v zámecké restauraci Červená Lhota, a nakonec i u Hynka Vávry v restauraci Hliněná bašta v Průhonicích. Absolvoval školu pro baristy Roberta Trevisana, školu carvingu Luďka Procházky, someliérský kurz, a dokonce pracoval ve vinařství Chateau Haut – Blanville ve Francii.