Pro Omega Ultra
Přírodní omega-3 a omega-7 z norského oleje z tresčích jater: Esenciální mastné kyseliny jsou životně důležité mastné kyseliny, které si organismus nedokáže sám vyrobit a musí je získávat z potravy. Využívá je například naše srdce, mozek a zrak. Pro Omega Ultra dodává tělu vysoce kvalitní mořské mastné kyseliny z norského oleje z tresčích jater. Přírodní komplex mastných kyselin je bohatý na esenciální omega-3 mastné kyseliny DHA a EPA a poskytuje i další cenné mastné kyseliny, zejména důležitou kyselinu omega-7 palmitoolejovou.
Omega mastné kyseliny ve formě přírodních triglyceridů
Ryby obsahují mastné kyseliny v přírodní formě triglyceridů. Ty se po konzumaci v lidském střevě rychle a účinně rozkládají, a jsou proto vysoce biologicky dostupné. Většina výrobků z rybího oleje obsahuje mastné kyseliny v syntetické formě - jako etylestery (EE). Tato umělá esterifikace umožňuje dosáhnout vyšší koncentrace omega-3, ale není tak biologicky dostupná jako triglyceridy. Všechny mastné kyseliny v Pro Omega Ultra jsou v přirozené formě triglyceridů (TG).
Všestranná ochrana proti oxidaci
Polynenasycené mastné kyseliny jsou kvůli dvojným vazbám ve svých molekulách obzvláště náchylné k oxidaci; snadno se kazí působením tepla, světla a kyslíku. Pro zajištění trvanlivosti a stability jsou proto mastné kyseliny v přípravku Pro Omega Ultra speciálně chráněny:
- Zpracování bez přístupu kyslíku: Tresčí játra se zpracovávají z čerstvě ulovených tresek a samotný olej se stáčí v nejmodernějších zařízeních v dusíkové atmosféře. To znamená, že úroveň oxidace je již během výroby extrémně nízká.
- Vitamín E jako přírodní ochranný prostředek: Jako ochranný štít pro mastné kyseliny je do přípravku Pro Omega Ultra přidán vysoce účinný antioxidant lipidů vitamin E ve všech osmi přírodních formách (4 tokoferoly, 4 tokotrienoly).
- Měsíční dávka ve dvou lahvičkách: Aby bylo zajištěno, že Pro Omega Ultra bude po otevření vystavena působení vzdušného kyslíku pouze po co nejkratší dobu, dodáváme měsíční dávku ve dvou lahvičkách o objemu 150 ml namísto jedné lahvičky o objemu 300 ml. V lahvích z jantarového skla je olej navíc chráněn před světelnou oxidací.
Informační list - Omega-3 mastné kyseliny
Tuky v potravě se skládají především z tzv. triglyceridů, které obsahují tři mastné kyseliny. Tyto tři mastné kyseliny mohou být různé - nasycené, mononenasycené nebo polynenasycené. Žádný přírodní tuk neobsahuje pouze jeden typ mastné kyseliny. Příslušné poměry se však značně liší.
Pouze dvě mastné kyseliny jsou pro člověka esenciální:
- omega-3 mastná kyselina alfa-linolenová (ALA).
- omega-6 mastná kyselina linolová (LA).
Obě jsou polynenasycené mastné kyseliny. Z kyseliny alfa-linolenové si tělo dokáže samo vytvořit všechny potřebné omega-3 mastné kyseliny - jedná se především o DHA (kyselina dokosahexaenová) a EPA (kyselina eikosapentaenová). Míra syntézy je však tak nízká, že se DHA a EPA považují také za esenciální.
Kyselina linolová je mimo jiné základem pro syntézu omega-6 mastné kyseliny arachidonové, kterou tělo potřebuje v dostatečném, ale ne nadměrném množství, aby mohlo vyvolat potřebné zánětlivé reakce.
Dobré zdroje omega-3 mastných kyselin
Kyselina alfa linolenová je rostlinná mastná kyselina omega-3, která se vyskytuje především v ořeších a rostlinných olejích, jako je lněný, konopný a ořechový olej.
Naproti tomu hlavním zdrojem DHA a EPA jsou ryby a mořské plody, zejména ryby bohaté na tuky ze studených vod.
Vysokou koncentraci kyseliny linolové neboli omega-6 najdeme například v bodlákovém, slunečnicovém a kukuřičném oleji a také v obilovinách, mase a mléčných výrobcích.
K čemu tělo potřebuje DHA a EPA?
Omega-3 mastné kyseliny jsou přítomny ve všech buněčných membránách. DHA a EPA jsou důležité zejména pro kardiovaskulární systém, vývoj mozku a pro zrak. DHA je hlavním strukturálním tukem v mozku a centrální nervové soustavě. EPA je základním materiálem pro eikosanoidy - neurotransmitery podobné hormonům, které se podílejí na regulaci mnoha tělesných funkcí.
Omega-3 a Omega-6
Omega-3 a omega-6 mastné kyseliny mají v těle opačné funkce. Organismus potřebuje správnou rovnováhu obou. V potravinách je často nadbytek omega-6 mastných kyselin. Za ideální poměr omega-6/3 mastných kyselin se považuje poměr 1:1 až 4:1. Ve většině průmyslových zemí se však skutečný poměr pohybuje mezi 20:1 a 30:1.
Prohlášení týkající se zdraví:
Omega-3 mastné kyseliny
- EPA a DHA přispívají ke zdravé funkci srdce při denním příjmu 250 mg a více.
- DHA přispívá k udržení zdravé funkce mozku a zraku při denním příjmu 250 mg nebo více.
- Denní příjem 200 mg DHA matkou - navíc k doporučenému dennímu příjmu pro dospělé (250 mg DHA a EPA) - přispívá k normálnímu vývoji očí a mozku plodu a kojeného dítěte.
- Denní příjem 100 mg DHA přispívá k normálnímu vývoji zraku u kojenců do 12 měsíců věku.
Vitamín E
- chrání buňky před oxidačním stresem.
Složení
Olej z tresčích jater (96%), vitamín E (extrakt ze sojového oleje - DVO free a extrakt z palmového oleje), přírodní citrónové aroma, Haematococcus-pluvialis – extrakt.
OBSAH LÁTEK
|
V DENNÍ DÁVCE
|
% DDD*
|
I.E.**
|
Omega-3
|
2350 mg
|
|
|
z toho DHA
|
1070 mg
|
|
|
z toho EPA
|
770 mg
|
|
|
další omega 3 mastné kyseliny
|
525 mg
|
|
|
Omega-7 (kyselina cis-palmitoleová)
|
640 mg
|
|
|
|
|
|
|
Tokoferoly a Tokotrienoly)
|
198,8 mg
|
|
|
z toho α-, β-, δ-Tocopherol
|
60,7 mg
|
|
|
z toho γ-Tocopherol
|
119,7 mg
|
|
|
z toho α-Tocopherol-Äquivalent (Vitamin E)
|
52,6 mg
|
438,2 |
78,3 |
z toho α-, β-, γ-, δ-Tocotrienole
|
18,4 mg
|
|
|
Astaxanthin
(Haematococcus pluvialis)
|
1,00 mg
|
|
|
* Referenční množství podle LMIV, ** Mezinárodní jednotky
|
- DOPORUČENÉ UŽÍVÁNÍ: Užívejte 10 ml denně (odpovídá přibližně jedné polévkové lžíci) s jídlem. Olej lze užívat čistý nebo jej přimíchat do pokrmů. Nemíchejte do horkých pokrmů, protože vysoké teploty nenasycené mastné kyseliny ničí. Nepřekračujte doporučenou denní dávku.
- UPOZORNĚNÍ: Doplňky stravy by neměly nahrazovat vyváženou a pestrou stravu a zdravý životní styl. Skladujte na chladném a suchém místě mimo dosah světla. Uchovávejte mimo dosah dětí.
- ZVLÁŠTNÍ UPOZORNĚNÍ: Oleoresin bohatý na astaxantin z řasy Haematococcus pluvialis není vhodný pro kojence a malé děti do 3 let. Maximální denní příjem astaxanthinu by neměl překročit 8 mg.
- EXKLUZIVNÍ DISTRIBUTOR pro Českou republiku a Slovensko: Lomená 1145, Kamenice 25168, IČO: 24740578, www.mitolife.cz.
- VÝROBCE: TISSO NATURPRODUKTE GMBH, Eisenstrasse 1, Wenden, 57482, Německo.
MitoLife s.r.o. je výhradním distributorem prvotřídních doplňků stravy německé firmy TISSO Naturprodukte GmbH v České a Slovenské republice.
Produkty v našem e-shopu obsahují pouze prvotní látky z původní přírody té nejvyšší kvality. Všechny látky jsou certifikované, antialergenní, bez umělých přísad, konzervačních látek a sladidel.