Články

Cílem této sekce je informovat čtenáře o nejrůznějších tématech z oboru nutriční terapie, výživového poradenství a zdravého životního stylu.

Poučení: Zde představené výživové doplňky, postupy, terapie a názory nenahrazují použití léčivých přípravků nebo konvenčních, vědecky uznaných a nezbytných lékařských vyšetření. Doplňky stravy zde prezentované nejsou léky a nenahrazují je. Více zde.

 

 

Trápí Vás kandidóza (přemnožení kvasinek Candida Albicans)? Pro Em San může pomoci.

Pro zdravého člověka není přítomnost kvasinek typu Candida Albicans problémem. Při jakémkoliv oslabení obranyschopnosti organismu (při cukrovce, alkoholismu, stresu, potlačení imunity nebo opakované léčbě antibiotiky) se však kvasinky mohou usadit na sliznicích (nejen střevních) a poškozovat je. Pak se jedná o nemoc, o tzv. kandidózu. Osídlení a přemnožení kvasinkami Candida Albicans může vést k zvýšené náchylnosti k alergiím a revmatickým potížím a také ke snížení ochranné funkce střeva a potlačení střevní flory. To má za následek zvýšenou propustnost s...

Acidobazická rovnováha

V článku se dozvíte: Co je to acidobazická rovnováha? Jak lze acidobazickou rovnováhu v našem každodenním životě ovlivnit? Jak poznáme, že máme překyselený organismus? Správná a vyvážená strava k acidobazické rovnováze Tabulka AC–AL potravin Tipy na úpravu životního stylu s ohledem na zlepšení acidobazické rovnováhy organismu Tip na recept – zelený detoxikační fresh Tip na nový návyk – teplá voda s citronem Výzva na tento týden – měření ph moči Jak může pomoci MitoLife V dalším dílu seriálu – jaký je rozdíl mezi glykemickým indexem a glykemickou náloží? Narušení ...

Jak na stres – přirozený pohyb a vitamíny proti stresu mohou pomoci

Mnoho odborníků se shodne na tom, že stres v současné době způsobuje nebo se spolupodílí na řadě onemocnění a zdravotních obtíží moderního člověka: od depresí a psychických poruch až po potíže se zažíváním či hubnutím.   Proč se při stresu tloustne? V lidském těle se nacházejí dvě nadledvinky, které jsou umístěny hned nad ledvinami. Vnitřní část nadledvinek (dřeň nadledvinek) vylučuje hormony, které ovlivňují krevní tlak, srdeční tep a další procesy. Vnější část (kůra nadledvinek) vyměšuje mnoho dalších různých hormonů, z nichž nejdůležitější roli má kortizol.   Funkce ko...

Hořčiny – hořké potraviny, byliny a chutě pro náš žaludek

V článku se dozvíte: Hořké nemusí být špatné 25 typů receptorů pro hořkou chuť Hořké látky podporují trávení Hubnutí Potraviny bohaté na hořčiny Hořcové kapky Hořčiny podporují dobré trávení Kapky plné hořkosti pro radostné trávení  Příliš kalorická a těžká jídla, sladké sušenky a čokoláda, sklenka alkoholu (nebo rovnou dvě)... Taková "nálož" často bývá pro náš žaludek příliš náročná. Existuje však několik užitečných hořkých bylin, které pomáhají proti nadýmání, pálení žáhy a dalším potížím způsobené nevhodnou stravou. Hořké chutě však jsou u většiny z nás neoblíbe...

Co jíst při zácpě? Potraviny, které pomohou proti zácpě.

O tom, že je zácpa nepříjemným zdravotním problémem, kterým trpí čím dál více lidí, jsme se již detailně rozepsali v minulém článku. Zaměřili jsme se na potíže a příznaky se zácpou spojené, na rozdělení zácpy podle etiologie, v jakých případech raději vyhledáme lékaře, na co se připravit při lékařském vyšetření, na prevenci a léčbu zácpy… V dnešním článku se podíváme na zcela nové téma spojené se zácpou, a to, jak můžeme k lepšímu změnit své stravovací návyky, a jaké potraviny jsou proti zácpě účinné.   Co je to zácpa? Zácpu můžeme definovat jako stolici méně než j...

Polyfenoly jako základ pro zdraví buněk i celého organismu. Kde je získat?

Je důležité si uvědomit, že váš organismus může být jen tak zdravý, jak zdravé jsou vaše buňky. Proto je nutné vhodným způsobem podporovat jejich zdraví například kvalitní stravou bez potravin s alergizujícím potenciálem, dostatkem pobytu na čerstvém vzduchu a podobně. Trpíte potravinovými alergiemi? Vyzkoušejte naše testy potravinové intolerance a zjistěte, na čem jste.   Při každém soustu myslete na zdraví svých buněk Lidský organismus se skládá z miliardy buněk, které jsou různě specializované. Jsou to dokonalé mikrosvěty. Vše tam běhá, staví se, boří se, vyměňují se látky...

Test na intoleranci potravin v celostním pohledu na zdraví

Zkusili jste snad už všechny drastické i mírné diety, a přesto se vás kila drží jako klíště? Možná jen stačí vyrovnat ve střevech „hodné“ a „škodlivé“ bakterie a dočkáte se konečně zdravého trávení. A jako bonus i vysněné štíhlé postavy! Když se tak projdete po klasických nemocnicích, uvidíte různá oddělení a pavilony. Budova plicního, gynekologie, alergologie, oddělení psychiatrie, a tak dále. To je svým způsobem v pořádku, jsme na to tak zvyklí. Jenže tohle pomyslné „rozkouskování“ člověka na jednotlivé segmenty je také částečně obrazem toho, jak vnímáme sami sebe, naše zdraví. I ...

VIDEO: Dr. Heinrich Kremer o terapii buněčné symbiózy (Cellsymbiosis Therapy)

Terapie buněčné symbiózy je založená na principech mitochondriální medicíny a výzkumu. Jedná se o komplexní a bioLOGICký terapeutický koncept slučující aktuální výsledky výzkumu mitochondriální medicíny a znalosti v oblasti buněčné evoluce. Nabízí velmi úspěšné diagnostické a terapeutické výsledky v oblasti léčby chronických onemocnění. Více o tom, co je to Cellsymbiosis Therapy, se dočtete ve starším článku zde. Pokud Vás problematika terapie buněčné symbiózy zajímá detailněji, určitě se podívejte na následující video. Jedná se o krátký dokument, kde hovoří sám zakladatel této terapie Dr. He...

Cellsymbiosis Therapy podle originálního konceptu Dr. Heinrichera Kremera

Cellsymbiosis Therapy je terapie založená na principech mitochondriální medicíny a výzkumu. Jedná se o komplexní a bioLOGICký terapeutický koncept slučující aktuální výsledky výzkumu mitochondriální medicíny a znalosti v oblasti buněčné evoluce. Nabízí velmi úspěšné diagnostické a terapeutické výsledky v oblasti léčby chronických onemocnění. V současné době je již vědecky podložené, že veškerá chronická onemocnění nachází svůj původ v poškození či v disfunkci mitochondrií a mitochondriálního řetězce.   Video: Dr. Heinrich Kremer o terapii buněčné symbiózy Jedná se o krátký dokument,...

Alergie na lepek

Lepek je bílkovina obsažená v některých obilninách, která je velmi často příčinou zdravotních problémů, které souhrnně nazýváme intolerancí lepku nebo alergií na lepek. Při nesnášenlivosti lepku náš imunitní systém reaguje přehnaně na tuto látku, což způsobuje mnoho převážně střevních problémů.   Intolerance lepku nemusí být celiakie Jako celiakii označujeme autoimunitní onemocnění, které se u dospělých nazývá rovněž jako sprue. Celiakie potřebuje pro svůj úplný rozvoj přibližně 13 let, zatímco intolerance lepku je okamžitý stav organismu – reakce. Při diagnóze musí bý...

Stránka 1 z 6 - 51 položek celkem

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací.