Kurz protizánětlivého vaření - 22.4.2023

1. kurz vaření v ČR podle pravidel protizánětlivé stravy jako nedílné součásti nejnovějších poznatků lifestylové medicíny

 

Téma kurzu:

Na našem kurzu se naučíte principy protizánětlivé a zdravé stravy využít v praxi. Jedna věc je si o náhradách např. lepku, vajec a mléka, jakožto nejčastějších alergenů, povídat u stolu v poradně, ale druhá je skutečná praxe. Na našem kurzu se naučíte připravovat pokrmy tak, aby byly jednak lahodné, plné správných nutrientů, ale i na talíři vypadaly krásně. Radek vás naučí triky a tipy moderní gastronomie s lehkostí a přirozeností jemu vlastní.

Mimo jiné se dozvíte spoustu zajímavostí z oblasti zdravé výživy, zásadách protizánětlivé stravy, vaření podle pěti chutí. Jako bonus strávíte krásný den v příjemném prostředí i společnosti.

Kdy: 22.4. 2023
začátek 11:00 – konec 18:00

Kde: Healthy Longevity Café, Opletalova ulice 930/28,
110 00 Praha 1 – Mapa

PO DOKONČENÍ OBJEDNÁVKY OBDRŽÍTE E-MAILEM VOUCHER, KTERÝ MŮŽETE VĚNOVAT I JAKO DÁREK. VOUCHER SLOUŽÍ JAKO VSTUPENKA NA KURZ.

 

standardní cena: 2 990 Kč –17 % 2 490 Kč
Kurz protizánětlivého vaření - 22.4.2023
Kurz protizánětlivého vaření - 22.4.2023
2 990 Kč –17 %

Detailní popis produktu

hankaaradek

Od teorie k praxi s Hankou Lang a profesionálním kuchařem Radkem Lukášem

První kurz vaření podle zásad protizánětlivého stravování v Čechách

 

Na našem kurzu se naučíte principy protizánětlivé a zdravé stravy využít v praxi. Jedna věc je si o náhradách např. lepku, vajec a mléka, jakožto nejčastějších alergenů, povídat u stolu v poradně, ale druhá je skutečná praxe. Na našem kurzu se naučíte připravovat pokrmy tak, aby byly jednak lahodné, plné správných nutrientů, ale i na talíři vypadaly krásně. Radek vás naučí triky a tipy moderní gastronomie s lehkostí a přirozeností jemu vlastní.

  • Mimo jiné se dozvíte spoustu zajímavostí z oblasti zdravé výživy, zásadách protizánětlivé stravy, vaření podle pěti chutí. Jako bonus strávíte krásný den v příjemném prostředí i společnosti.
  • Recepty Radek připravuje vždy na míru, podle daných účastníků kurzu. Základem jsou výsledky jejich intolerancí a případných alergií. Proto není možné dopředu přesně vypsat recepty, podle kterých se bude vařit. Recepty mají vždy stejnou hlavní ingredienci, a vy se pak učíte, jak hravě a kreativně si lze daný recept přizpůsobit jenom pro vás. Vždy se na našich receptech objevují ryby a mořské plody, které nejsou v české kuchyni běžnou součástí jídelníčku. Tato strava však neodmyslitelně patří do jídelníčku nejzdravější kuchyně, kterou je mediteránská, a proto se jí snažíme přiblížit.
  • Každý kurz zahrnuje vždy čtyři recepty na předkrm a čtyři na hlavní jídlo, které následně i s tipy a triky šéfkuchaře Radka obdržíte mailem v podobě .pdf i s pořízenými fotografiemi.
  • Dalším benefitem je exhibice jednoho receptu od Radka, který uvaří o kávové přestávce a kde uvidíte, jak by vypadalo jídlo od něj, jak správně servírovat a další tipy.

 

  • Začátek kurzu je vždy v 11:00 – konec cca v 18:00 (jen orientačně).
  • V ceně jsou zahrnuty veškeré ingredience, které si buď během kurzu sníte, nebo odnesete s sebou domů a samozřejmě výborná káva, kterou si společně můžeme vychutnat v době přestávek. Před začátkem kurzu bude připravený „snack“, aby nám při vaření nekručelo v žaludku.
  • Počet zájemců je úzce omezený na 8, abychom se mohli každému z vás osobně věnovat.
  • Doporučujeme zajistit si včasnou rezervaci.

 

Seznamte se s Ing. Radkem Lukášem

Radek vystudoval vysokou školu hotelového managmentu. Dlouhá léta působil v rodinné restauraci U Tří housliček, kterou posledních 7 let i sám vedl. Nyní je již 5 let majitelem restaurace Letňanská terasa. Vařit se učil od těch nejlepších, např. v pětihvězdičkové restauraci Coda u šéfkuchaře Davida Šaška, v také pětihvězdičkové francouzské restauraci v hotelu Bellevue v Českém Krumlově, v zámecké restauraci Červená Lhota, a nakonec i u Hynka Vávry v restauraci Hliněná bašta v Průhonicích. Absolvoval školu pro baristy Roberta Trevisana, školu carvingu Luďka Procházky, someliérský kurz, a dokonce pracoval ve vinařství Chateau Haut – Blanville ve Francii.

 

Recenze účastníků kurzu

„Vaření hrou, tato dvě slova perfektně vystihují kurz vaření s Radkem a Hankou. Už delší dobu jsem pátrala po kurzu, který by zohlednil mé alergie (pšenice, mléčné výrobky a pár dalších), naučil mě, jak pracovat s alternativami a pomohl mi do jídelníčku přidat nové suroviny, které jsou pro tělo prospěšné. Protože jsem poměrně vybíravá a vařit jsem se naučila za pochodu, není pro mě snadné zakomponovat do jídla novou surovinu, pokud ji nejdřív někde neochutnám. A tak jsem si na kurzu zažila několik "poprvé": poprvé jsem jedla fenykl a vařený květák a světe div se, bylo to výborné, poprvé jsem připravovala zálivku na salát a se sezamovým olejem jsme si hnedka padli do oka a poprvé v životě jsem viděla mého muže kreativně servírovat jídlo na talíř. Moc jsme si celé vaření užili a naučili se spoustu vychytávek. Děkujeme Hanko a Radku :)“
Aneta & Lukáš

„Mockrát děkuji za obohacující odpoledne, které po všech stránkách naplnilo moje očekávání.
Kurz mě opravdu bavil a čas uběhl bohužel až moc rychle. Pochopila jsem, že lidé s intolerancemi či alergiemi na určité potraviny si mohou snadno připravit pestrá, vyvážená a chuťově výborná jídla. Nejvíce mě nadchly způsoby zpracování a servírování syrového lososa.
Hanka a Radek jsou profesionálové ve svém oboru a skvělí lidé, se kterými jsem se cítila příjemně. Ráda se s oběma opět uvidím.
Návštěvu tohoto kurzu všem vřele doporučuji, budete mile překvapení.“
Anna

„Kurz vaření s Hankou a Radkem byl báječný zážitek. Byl to půlden strávený v příjemném prostředí a v přátelském kolektivu. Kurz je vhodný jak pro pokročilé a zkušené kuchtíky, tak pro úplné začátečníky, kteří by chtěli naučit základy. Ovšem největší silou kurzu je to, že vám ukáže, jak kreativní a kouzelné může vaření být. Může to také být skvělý nápad na dárek pro vaše blízké.“
Igor

„Kurz vaření s Radkem a Hankou byl velmi záživný a inspirující. Neměl jsem žádné očekávání, jelikož jsem na kurzu vaření nikdy nebyl, ale tento kurz mě velmi překvapil. Práce s alternativními a zdravými ingrediencemi umožnil získání nových zkušeností v oblasti vaření a byl tím pádem velkým přínosem. Kurz vaření se hned od začátku stal velmi kreativním a kouzelným prostředím, ze kterého se nám těžce odcházelo. Kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé. Odnesl jsem si mnoho zkušeností a díky Radkovi a Hance se stal kurz nezapomenutelným zážitkem, který mohu jen doporučit dál.“
Tom

„V sobotu jsem podstoupil kurz vaření s paní Lang, a i když jde zdravá strava mimo mě, tak musím přiznat, že mě celý zážitek příjemně překvapil. Vyzkoušel jsem si zde vynikající chody ze surovin, o kterých jsem před tím neslyšel a které se od té doby staly nedílnou součástí mé kuchyně a jídelníčku. S veškerou přípravou mi pomáhal šéf kuchař sám, který celý zážitek ohromně povznesl. Kurz tak doporučuji nejen lidem s různými alergiemi a intolerancemi, ale také komukoli, kdo miluje dobré jídlo a chce strávit skvělý čas v příjemném prostředí.“
Ondra

„Kurz byl velmi milý. Sešla se skvělá parta a zjistila jsem hodně nových informací o potravinách a přišla na alternativy některých z nich. Hanka s Radkem jsou velmi komunikativní a fajn lidé, kteří nemají problém vysvětlit věci i několikrát a mají dost trpělivosti i s méně nadanými jedinci. Určitě bych se ráda zúčastnila znovu. Kurz byl pro mě velmi přínosný a jsem ráda, že jsem se naučila vykostit rybu!“
Soňa

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: