Kurzy
Potřebujete po dovolené další dovolenou?
Naše kurzy jsou lékem na vaše problémy
Jste unavení z každodenního shonu? Cítíte se, jako byste potřebovali dovolenou po své dovolené? Chcete se naučit vařit zdravé jídlo, ale váš poslední pokus o salát skončil požárem? Nebo snad hledáte způsob, jak se dostat do formy, ale myšlenka chodit do posilovny vás děsí více než hororový film?
Máme pro vás řešení! Naše kurzy jsou zde, aby vám pomohly dostat se zpět na správnou cestu. Ať už hledáte regeneraci těla a mysli, chcete se naučit vařit zdravé a chutné jídlo nebo si přejete zlepšit svou fyzickou a duševní kondici, máme pro vás to pravé.
A nebojte se, naše kurzy jsou navrženy tak, aby byly přístupné pro všechny, bez ohledu na jejich předchozí zkušenosti nebo schopnosti. Takže i když jste v kuchyni katastrofa nebo váš poslední pokus o cvičení skončil tím, že jste se sotva dostali z gauče, jsme tu, abychom vám pomohli!
Tak co na to říkáte? Jste připraveni udělat první krok k lepšímu zdraví a pohodě? Přijďte a připojte se k našim kurzům - vaše tělo vám poděkuje! A kdo ví, možná se stanete dalším mistrem protizánětlivého vaření nebo jógovým guru. Nebo aspoň budete moci připravit salát bez nutnosti volat hasiče.
Přidejte se k našim detoxikačním pobytům a zažijte úlevu od stresu a shonu každodenního života. Naučte se, jak připravit zdravé a výživné pokrmy na našich kurzech protizánětlivého vaření. Nebo se připojte k našim jógovým pobytům a objevte, jak může jóga zlepšit vaše zdraví, flexibilitu a celkový pocit pohody.
"Hubnoucí mecheche" s Milenou a Hankou
"Vítejte na našem detoxikačním pobytu, kde Hanka a Mili transformují přebytečné kilogramy na kilometry zábavy! Připojte se k nám v Zahradě u Rodinů a zažijte týden plný smíchu, osvícení a zdravých dobrot, které vás přimějí zapomenout na svou váhu. Ale pozor, jediná váha, kterou zde uvidíte, bude ta na vašem kufru, když odjíždíte s lehčím tělem a svěžím duchem. Připravte se na triky na hubnutí, které vás překvapí více než poslední díl vašeho oblíbeného seriálu. A jako bonus? Konstelace! Ne, ne hledání hvězd, ale hledání sebe sama. Tak pojďte, připojte se k naší hubnoucí mecheche a zažijte dobrodružství, které změní váš život!"
Tak na co ještě čekáte? Je čas se postarat o své zdraví a vitalitu! Klikněte na tlačítko níže a zarezervujte si své místo níže na jednom našich hubnoucím mecheche s Milenou a Hankou. Nečekejte, dokud nebudou všechna místa vyprodaná. Těšíme se na vás!
Rezervace 4.-11. květen 2024/klikněte zde!
Rezervace 3.-8. červen 2024/klikněte zde!
Kurzy vaření s Hankou Lang a profesionálním kuchařem Radkem Lukášem
První kurz vaření podle zásad protizánětlivého stravování v Čechách
Na našem kurzu se naučíte principy protizánětlivé a zdravé stravy využít v praxi. Jedna věc je si o náhradách např. lepku, vajec a mléka, jakožto nejčastějších alergenů, povídat u stolu v poradně, ale druhá je skutečná praxe. Na našem kurzu se naučíte připravovat pokrmy tak, aby byly jednak lahodné, plné správných nutrientů, ale i na talíři vypadaly krásně. Radek vás naučí triky a tipy moderní gastronomie s lehkostí a přirozeností jemu vlastní.
- Mimo jiné se dozvíte spoustu zajímavostí z oblasti zdravé výživy, zásadách protizánětlivé stravy, vaření podle pěti chutí. Jako bonus strávíte krásný den v příjemném prostředí i společnosti.
- Recepty Radek připravuje vždy na míru, podle daných účastníků kurzu. Základem jsou výsledky jejich intolerancí a případných alergií. Proto není možné dopředu přesně vypsat recepty, podle kterých se bude vařit. Recepty mají vždy stejnou hlavní ingredienci, a vy se pak učíte, jak hravě a kreativně si lze daný recept přizpůsobit jenom pro vás. Vždy se na našich receptech objevují ryby a mořské plody, které nejsou v české kuchyni běžnou součástí jídelníčku. Tato strava však neodmyslitelně patří do jídelníčku nejzdravější kuchyně, kterou je mediteránská, a proto se jí snažíme přiblížit.
- Každý kurz zahrnuje vždy čtyři recepty na předkrm a čtyři na hlavní jídlo, které následně i s tipy a triky šéfkuchaře Radka obdržíte mailem v podobě .pdf i s pořízenými fotografiemi.
- Dalším benefitem je exhibice jednoho receptu od Radka, který uvaří o kávové přestávce a kde uvidíte, jak by vypadalo jídlo od něj, jak správně servírovat a další tipy.
Termíny kurzů
- Připravujeme další termín, sledujte nás!
(Objednávejte níže)
- Začátek kurzu je v 14:00 – konec cca v 20:00 (jen orientačně).
- V ceně jsou zahrnuty veškeré ingredience, které si buď během kurzu sníte, nebo odnesete s sebou domů a samozřejmě výborná káva, kterou si společně můžeme vychutnat v době přestávek.
- Počet zájemců je úzce omezený na 16 míst, abychom se mohli každému z vás osobně věnovat.
- Doporučujeme zajistit si včasnou rezervaci.
Seznamte se s Ing. Radkem Lukášem
Radek vystudoval vysokou školu hotelového managmentu. Dlouhá léta působil v rodinné restauraci U Tří housliček, kterou posledních 7 let i sám vedl. Nyní je již 5 let majitelem restaurace Letňanská terasa. Vařit se učil od těch nejlepších, např. v pětihvězdičkové restauraci Coda u šéfkuchaře Davida Šaška, v také pětihvězdičkové francouzské restauraci v hotelu Bellevue v Českém Krumlově, v zámecké restauraci Červená Lhota, a nakonec i u Hynka Vávry v restauraci Hliněná bašta v Průhonicích. Absolvoval školu pro baristy Roberta Trevisana, školu carvingu Luďka Procházky, someliérský kurz, a dokonce pracoval ve vinařství Chateau Haut – Blanville ve Francii.
Recenze účastníků kurzu
„Vaření hrou, tato dvě slova perfektně vystihují kurz vaření s Radkem a Hankou. Už delší dobu jsem pátrala po kurzu, který by zohlednil mé alergie (pšenice, mléčné výrobky a pár dalších), naučil mě, jak pracovat s alternativami a pomohl mi do jídelníčku přidat nové suroviny, které jsou pro tělo prospěšné. Protože jsem poměrně vybíravá a vařit jsem se naučila za pochodu, není pro mě snadné zakomponovat do jídla novou surovinu, pokud ji nejdřív někde neochutnám. A tak jsem si na kurzu zažila několik "poprvé": poprvé jsem jedla fenykl a vařený květák a světe div se, bylo to výborné, poprvé jsem připravovala zálivku na salát a se sezamovým olejem jsme si hnedka padli do oka a poprvé v životě jsem viděla mého muže kreativně servírovat jídlo na talíř. Moc jsme si celé vaření užili a naučili se spoustu vychytávek. Děkujeme Hanko a Radku :)“
Aneta & Lukáš
„Mockrát děkuji za obohacující odpoledne, které po všech stránkách naplnilo moje očekávání.
Kurz mě opravdu bavil a čas uběhl bohužel až moc rychle. Pochopila jsem, že lidé s intolerancemi či alergiemi na určité potraviny si mohou snadno připravit pestrá, vyvážená a chuťově výborná jídla. Nejvíce mě nadchly způsoby zpracování a servírování syrového lososa.
Hanka a Radek jsou profesionálové ve svém oboru a skvělí lidé, se kterými jsem se cítila příjemně. Ráda se s oběma opět uvidím.
Návštěvu tohoto kurzu všem vřele doporučuji, budete mile překvapení.“
Anna
„Kurz vaření s Hankou a Radkem byl báječný zážitek. Byl to půlden strávený v příjemném prostředí a v přátelském kolektivu. Kurz je vhodný jak pro pokročilé a zkušené kuchtíky, tak pro úplné začátečníky, kteří by chtěli naučit základy. Ovšem největší silou kurzu je to, že vám ukáže, jak kreativní a kouzelné může vaření být. Může to také být skvělý nápad na dárek pro vaše blízké.“
Igor
„Kurz vaření s Radkem a Hankou byl velmi záživný a inspirující. Neměl jsem žádné očekávání, jelikož jsem na kurzu vaření nikdy nebyl, ale tento kurz mě velmi překvapil. Práce s alternativními a zdravými ingrediencemi umožnil získání nových zkušeností v oblasti vaření a byl tím pádem velkým přínosem. Kurz vaření se hned od začátku stal velmi kreativním a kouzelným prostředím, ze kterého se nám těžce odcházelo. Kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé. Odnesl jsem si mnoho zkušeností a díky Radkovi a Hance se stal kurz nezapomenutelným zážitkem, který mohu jen doporučit dál.“
Tom
„V sobotu jsem podstoupil kurz vaření s paní Lang, a i když jde zdravá strava mimo mě, tak musím přiznat, že mě celý zážitek příjemně překvapil. Vyzkoušel jsem si zde vynikající chody ze surovin, o kterých jsem před tím neslyšel a které se od té doby staly nedílnou součástí mé kuchyně a jídelníčku. S veškerou přípravou mi pomáhal šéf kuchař sám, který celý zážitek ohromně povznesl. Kurz tak doporučuji nejen lidem s různými alergiemi a intolerancemi, ale také komukoli, kdo miluje dobré jídlo a chce strávit skvělý čas v příjemném prostředí.“
Ondra
„Kurz byl velmi milý. Sešla se skvělá parta a zjistila jsem hodně nových informací o potravinách a přišla na alternativy některých z nich. Hanka s Radkem jsou velmi komunikativní a fajn lidé, kteří nemají problém vysvětlit věci i několikrát a mají dost trpělivosti i s méně nadanými jedinci. Určitě bych se ráda zúčastnila znovu. Kurz byl pro mě velmi přínosný a jsem ráda, že jsem se naučila vykostit rybu!“
Soňa