35 % sleva na Pro Jod. Představujeme nový produkt – D3 10.000

Jaro je tu! Připravili jsme pro vás velkou slevu na oblíbený doplněk stravy s přírodním jódem Pro Jod (dříve Pro Iodine) a také bychom vám chtěli představit nový unikátní produkt v našem sortimentu – Pro Vitamin D3 10.000 s vitamínem D3, K2 a A ve formě kapslí.

17.d3ajod

#1 Pro Vitamin D3 10.000

Vitamín D3 a jeho dva kofaktory vitamín K2 (all-trans MK-7) a A v jediné kapsli. Rychlá a účinná kompenzace v případě zvýšené potřeby.

Kombinované přípravy s vitamínem D3 a K2 existují z dobrého důvodu: tyto dva vitamíny dohromady dělají skutečnou práci. Zajišťují, aby se vápník dostal ze střeva do krve a odtud do kostí a zubů. Vitamin K2 aktivuje speciální bílkoviny, které přenášejí minerál do cílových buněk a zároveň ho udržují mimo cévy.

Tuto trojici doplňuje vitamin A. V součinnosti s vitaminem D3 řídí nejen syntézu těchto bílkovin, ale i další tělesné funkce, například v imunitním systému. Vzájemně se doplňují, posilují a regulují. Při užívání vysokých dávek vitaminu D3 by proto neměly být zanedbávány zbylé dva. Pro Vitamin D3 10 000 vám poskytne všechny tři vitaminy ve vyvážené dávce.

(Více o novém produktu a možnost objednání zde)

#2 Pro Jod (dříve Pro Iodine) se slevou 35 % za cenu pouze 582 Kč*

Cena: 582 Kč (Objednávejte zde)

* Sleva 35 % platí do vyprodání zásob


O jódu  

Když se řekne jód, většina lidí si vybaví štítnou žlázu a jodizovanou kuchyňskou sůl.

Málokdo však ví, že například ženská prsa mohou uchovávat více jódu než štítná žláza. Na tomto stopovém prvku, který patří mezi minerály, závisí mnoho tělesných orgánů, a proto může nedostatek jódu ovlivnit zdraví hned několika způsoby. Jód je životně důležitý stopový prvek. Ačkoli ho tělo potřebuje jen malé množství, nedokáže si potřebné množství vyrobit samo, ale musí ho přijímat prostřednictvím potravin obsahujících jód.

Nejvíce jódu se nachází v oceánech, zatímco v půdě je ho poměrně málo. Ovoce, obiloviny a zelenina proto obsahují jen malé množství jódu. Jeho množství v živočišných potravinách, jako jsou vejce a mléko, je nyní vyšší než dříve, a to díky obohacování krmiv jódem. Největšími dodavateli jsou však mořské řasy a mořské ryby. Příznaky nedostatku jódu se značně liší, proto stojí za to podívat se na vlastní stravu a případně užívat jodové kapsle jako doplněk stravy.

Co způsobuje nedostatek jódu

"Choroby štítné žlázy rozhodně nepatří ke vzácným onemocněním. Ve většině vyspělých zemí postihují asi 5 procent obyvatel, tj. až jednu osobu z dvaceti. Podobná situace je i u nás. Daleko častěji se nemoci štítné žlázy vyskytují u žen než u mužů, zejména ve středním a vyšším věku, přičemž jsou objeveny u 15 až 20 procent náhodně vyšetřených žen. Nedostatek jódu se může projevit např. zvětšením štítné žlázy (tzv. strumou, voletem), ale i dalšími příznaky: zvýšená únava, zapomínání, sklon k depresím, celková ztráta vitality, poruchy sexuálního vývoje, poruchy plodnosti, vyšší potratovost.“ (Citace z portálu Zdravotnického zařízení Ministerstva vnitra: https://www.zzmv.cz/den-jodu)

Životně důležitý stopový prvek jód plní v našem těle řadu úkolů. Mimo jiné podporuje:

    • normální produkci hormonů štítné žlázy a zdravou funkci štítné žlázy
    • normální energetický metabolismus
    • normální fungování nervového systému
    • normální kognitivní funkce
    • udržení zdravé pokožky