NOVINKA: Balíček Anti-stress - pro nervy a psychiku

Pro Ferra Ferment (60 Kapslí) Biologicky dostupné železo

K šetrnému doplnění zásob železa bez vedlejších účinků: Pro Ferra Ferment poskytuje fermentované železo z houby koji Aspergillus oryzae a kombinuje tak dobrou snášenlivost rostlinného železa s vysokou biologickou dostupností dvojmocné soli železa. Bez obvyklých zažívacích potíží. Podporuje také metabolismus železa pomocí vitaminu C a vybraných vitaminů skupiny B.

  • 21 mg vysoce biologicky dostupného železa v jedné kapsli - ideální při nedostatku železa
  • Obzvláště šetrné a dobře snášené díky pomalému uvolňování železa
  • Pufrovaný vitamin C pro podporu vstřebávání železa z potravy
  • Navíc vitamíny B2, B6, B12 a kyselina listová pro více energie a vitality.
  • Dodání do 1-4 pracovních dnů

941 Kč
Dostupnost: Skladem (9 ks)
Pro Ferra Ferment (60 Kapslí) Biologicky dostupné železo

Detailní popis produktu

bez chemických přísad

bez chemických přísad

bez kvasinek

bez kvasinek

bezlepkový

bezlepkový

bez fruktózy

bez fruktózy

bez znečištění

bez znečištění

hypoalergenní (vhodné pro alergiky)

hypoalergenní (vhodné pro alergiky)

bez laktózy

bez laktózy

přírodní přísady

přírodní přísady

veganské

veganské

 

TISSO_Naturprodukte_Pro_Ferra-Ferment_MB_1080x1080

Pro Ferra Ferment

K šetrnému doplnění zásob železa: Pro Ferra Ferment poskytuje fermentovaný síran železnatý z houby koji Aspergillus oryzae a kombinuje tak dobrou snášenlivost rostlinného železa s vysokou biologickou dostupností dvojmocné soli železa. Navíc podporuje metabolismus železa pomocí vitaminu C a vybraných vitaminů skupiny B.

Silný a jemný zároveň: Fermentované železo z houby koji

Železo je nezbytné pro tvorbu krve, přenos kyslíku a zásobování buněk energií. Jeho nedostatek proto způsobuje, že jsou lidé bledí, unavení a apatičtí. Postiženy jsou především ženy, ale také vegetariáni a vegani. Hlavními důvody nedostatku železa u žen jsou menstruace a těhotenství a nízká biologická dostupnost rostlinného železa v bezmasé stravě.

Zná to každý, kdo se někdy musel spolehnout na přídavek železa: běžné přípravky se síranem železnatým a dalšími dvojmocnými solemi železa (Fe2+) často zasahují žaludek a střeva. Uvolňují stopový prvek rychle do těla - což je na jedné straně činí velmi účinnými, ale na druhé straně dráždí sliznice v trávicím traktu. Rostlinné železo je lépe snášeno, ale špatně se vstřebává, protože je převážně v trojmocné formě (Fe3+) a pevně vázané.

Vysoce biologicky dostupné a dobře snášené železo

Umožňuje to ušlechtilá forma: Naše železo pochází z unikátní patentované fermentace s plísní koji Aspergillus oryzae. Při tomto procesu se startovací kultura rýže a houby obohacuje o dvojmocný síran železnatý, který houba během další fermentace ukládá do svých buněk. Takto vložené železo se zřejmě v organismu uvolňuje mnohem pomaleji, a tedy šetrněji než izolovaný síran železnatý, který se často používá při nedostatku železa1. Přesto se do krve dostává ve stejně vysoké koncentraci a nabízí tak alternativu přírodního původu k rostlinným zdrojům železa, které jsou rovněž dobře snášeny, ale mají nízkou biologickou dostupnost.

Žádná šance pro volné radikály

Rychlé uvolňování a vstřebávání běžného železa může překročit vazebnou kapacitu transportního proteinu transferinu, zejména při vysokých dávkách. Výsledkem je nadbytek volného železa v krvi, který podporuje tvorbu kyslíkových radikálů. Rovnoměrné a pomalé vstřebávání našeho fermentovaného železa takovému nadměrnému vstřebávání železa účinně brání.

Bezpečné a bez vedlejších účinků

Kvašení rýže houbami rodu Aspergillus (koji) má v Asii a zejména v Japonsku staletou tradici a slouží mimo jiné jako základ pro přípravu sójových omáček, miso nebo saké. Aspergillus oryzae má certifikát GRAS (GRAS = obecně považovaný za bezpečný) amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA), a je tedy klasifikován jako nezávadný. V aplikačních studiích se ukázalo, že naše železo fermentované v Koji je naprosto bezpečné a bez vedlejších účinků, a to i při dlouhodobém užívání a vysokých dávkách1,2.

Doplněno o pufrovaný vitamin C...

Vitamin C získává z potravy více železa. Redukuje trojmocné železo na přímo dostupné dvojmocné železo, a tím zvyšuje výtěžnost železa z rostlinných potravin. Pro Ferra Ferment obsahuje žaludečně šetrný pufrovaný vitamin C ve formě askorbátu sodného.

... a vybrané vitaminy skupiny B

Vitamíny B2, B6, B12 a kyselina listová spolu se železem dodávají energii a pomáhají při tvorbě krve. Vitaminy B6, B12 a kyselina listová jsou již přítomny v aktivní koenzymové formě, kterou tělo může využít přímo bez přeměny.

Informační list železo

Železo v těle

Železo je nezbytné pro tvorbu krve, přenos kyslíku a zásobování buněk energií. Hraje také důležitou roli v imunitním systému a pro kognitivní schopnosti. Lidské tělo obsahuje přibližně 3 až 5 gramů železa, z toho asi 80 % ve formě aktivního funkčního železa: mimo jiné v hemoglobinu červených krvinek, v myoglobinu svalových buněk a v enzymech obsahujících železo v mitochondriálním dýchacím řetězci. Zbývajících 20 % je uloženo ve formě feritinu a hemosiderinu v játrech a slezině nebo koluje v krvi vázané na transferin.

Žehlička na třísky vs. nežehlička na třísky

Tělo získává železo výhradně z potravy, a to ve formě hemového a nehemového železa. Dvojmocné železo (Fe2+) vázané v molekule hemu, které mu dalo název, se nachází výhradně v živočišných potravinách, zejména v mase, uzeninách a játrech.

Rostliny dodávají především nehemové železo, což je železo v ionizované, většinou trojmocné formě (Fe3+). Trojmocné železo se však musí nejprve přeměnit na dvojmocné, než se může vstřebat ve střevě, a proto má mnohem horší biologickou dostupnost. Některé rostlinné látky, jako jsou fytáty, oxaláty a třísloviny, navíc brání vstřebávání železa.

Nedostatek nebo zvýšená potřeba

Nedostatek železa je jedním z nejčastějších nedostatků živin na celém světě. Postiženy jsou především ženy, ale také vegetariáni a vegani. U žen je to způsobeno menstruací a těhotenstvím, u bezmasé stravy je to způsobeno nízkou biologickou dostupností rostlinného železa.

Vzhledem k tomu, že příliš mnoho železa může být škodlivé, měly by se doplňky stravy ve vysokých dávkách užívat pouze v případě, že byl diagnostikován jeho nedostatek. Naopak zvýšenou potřebu lze uspokojit pomocí mnohem méně dávkovaného doplňku stravy, jako je náš Pro Ferra Ferment.

Zdravotní tvrzení:

  • Železo přispívá k energetickému metabolismu, tvorbě červených krvinek a hemoglobinu, přenosu kyslíku v těle, funkci imunitního systému,
  • snížení únavy a kognitivním funkcím.
  • Vitamin C zvyšuje vstřebávání železa.
  • Vitamíny C, B2, B6 a B12 přispívají k energetickému metabolismu.
  • Vitamin B2 přispívá k metabolismu železa.
  • Vitamíny B6 a B12 přispívají k tvorbě červených krvinek.
  • Kyselina listová přispívá k normální tvorbě krve a ke snížení únavy.

Zdroje

¹ Bries, A. E., Wang, C., Agbemafle, I., Wels, B. & Reddy, M. B. Hodnocení akutního sérového železa, železa nevázaného na transferrin a gastrointestinálních symptomů při třítýdenní konzumaci Aspergillus oryzae obohaceného železem ve srovnání se síranem železnatým. Curr. Dev. Nutr. 3, (2019)

² Reddy, M. B., Armah, S. M., Stewart, J. W. & O'Brien, K. O. Iron Absorption from Iron-Enriched Aspergillus oryzae Is Similar to Ferrous Sulfate in Healthy Female Subjects. Curr. Dev. Nutr. 2, (2018)

Složení

Kultura Aspergilus oryzae (inaktivovaná) obohacená síranem železnatým (42,2 %); vitamin C (L-as-korban   sodný)   (20,5   %);  potahová  látka:  pululan(obal tobolky Gr. 0); plnidlo: mikrokrystalickácelulóza; vitamin B6 (pyridoxal-5'-fosfát) (0,4 %); vitamin B2 (riboflavin) (0,3 %); vitamin B12 (methylkobalamin na manitolu); kyselina listová ((6S)-5- methyltetrahydrofolová kyselina, glukosaminová sůl).

OBSAH LÁTEK

V DENNÍ DÁVCE

% DDD *

Železo (z kultury Aspergill)

21 mg

150

Vitamin B2 (riboflavin)

1,4 mg

100

Vitamín B6 (pyridoxal 5-fosfát)

1,4 mg

100

Folát (5-methyltetrahydrofolát)

100 µg

50

Vitamin B12 (metylkobalamin)

2,5 µg

100

  • DOPORUČENÉ UŽÍVÁNÍ: Užívejte prosím 1 kapsli denně s dostatečným množstvím tekutiny. Nejlepší je užívat jej nalačno nebo alespoň 1 hodinu před jídlem nebo po něm. Nepřekračujte doporučenou denní dávku.
  • UPOZORNĚNÍ: Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Není určeno jako náhrada zdravé a vyvážené stravy. Skladujte v chladu, suchu a chraňte před světlem. Uchovávejte mimo dosah dětí. Sáčky s vysoušedlem ponechte v plechovkách až do vypotřebování výrobku. Obsahují potravinářský oxid křemičitý a chrání výrobek tím, že absorbují vlhkost, která se do plechovky dostane při každém otevření. Díky tomu zůstává výrobek suchý.
  • VÝHRADNÍ DISTRIBUTOR PRO ČR a SR: MitoLife, s.r.o. Lomená 1145, Kamenice 25168, IČO: 24740578, www.mitolife.cz
  • VÝROBCE: TISSO NATURPRODUKTE GMBH, Eisenstrasse 1, Wenden, 57482, Německo 

MitoLife s.r.o. je výhradním distributorem prvotřídních doplňků stravy německé firmy TISSO Naturprodukte GmbH v České a Slovenské republice.
Produkty v našem e-shopu obsahují pouze prvotní látky z původní přírody té nejvyšší kvality. Všechny látky jsou certifikované, antialergenní, bez umělých přísad, konzervačních látek a sladidel.
Všechny původní látky podléhají přísnému testování v mikrobiologickým laboratořích, kde jsou testovány na těžké kovy, insekticidy, pesticidy, plísně a radioaktivitu. Více o záruce nejvyšší kvality produktů Tisso.

Kategorie: Celý sortiment
Kontraindikace: Žádné

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Doplňky stravy
TISSO Naturprodukte GmbH
jsou vyrobeny v souladu s přírodou.

TISSO_Logo_Design_mt_grau

 

 

Německá firma TISSO Naturprodukte GmbH se více než dvacet let specializuje na vývoj a výrobu specializovaných potravinových doplňků na bázi mitochondriální medicíny. Svými produkty plně podporuje Terapii buněčné symbiózy podle MuDr. Heinricha Kremera a je autorizovaná k výrobě přírodních doplňků podle jeho originální receptury.

Produkty TISSO Naturprodukte GmbH jsou unikátně sestavené z přírodních a prvotních látek, a to výlučné těch látek, které jsou biofyzikálně známé našim buňkám. Tyto látky jsou rozvíjeny týmem vědeckých a terapeutických pracovníků na základě dietologicky vědecky ověřených znalostí a mnoholetých praktických terapeutických zkušeností.

TISSO Naturprodukte GmbH a jeho směrnice kvality dodržuje přísné standardy pro výběr prvotních materiálů z přírody a jejich dodavatelů z celého světa.

TISSO Naturprodukte GmbH pracuje s nejmodernější výrobní technologií. Celý výrobní proces je po celou dobu kontrolován týmem specialistů.

TISSO Naturprodukte GmbH neustále rozšiřuje a modernizuje vlastní výzkumné a vývojové oddělení i výrobní systém. Což je zárukou garance vždy čerstvých výrobků nejvyšší kvality i přes nárůst poptávky.

Všechny procesy od kultivace přírodních látek, přes údržbu kmenových bakterií až k výrobě konečných produktů, jsou kontrolovány přísným systémem kontroly kvality.

TISSO Naturprodukte GmbH bude pokračovat v úsilí být spolehlivým a inovativním dodavatelem vysoce kvalitních potravinových doplňků pro podporu svých klientů a jejich zdraví.

 

Prvotřídní přírodní doplňky stravy od německé firmy TISSO Naturprodukte GmbH obsahují pouze prvotní látky z původní přírody té nejvyšší kvality.
Všechny látky jsou certifikované, antialergenní, bez umělých přísad, konzervačních látek a sladidel.
Všechny původní látky podléhají přísnému testování v mikrobiologickým laboratořích, kde jsou testovány na těžké kovy, insekticidy, pesticidy, plísně a radioaktivitu.