Šetrné doplnění zásob železa: Pro Ferra Ferment poskytuje fermentovaný síran železnatý z houby koji Aspergillus oryzae a kombinuje tak dobrou snášenlivost rostlinného železa s vysokou biologickou dostupností dvojmocné soli železa. Navíc podporuje metabolismus železa pomocí vitaminu C a vybraných vitaminů skupiny B.
21 mg vysoce biologicky dostupného železa z Aspergillus oryzae v jedné kapsli obzvláště šetrné k žaludku díky zpomalenému uvolňování železa, vitamin C (pufrovaný) pro lepší vstřebávání železa z potravy včetně vitaminu B2 a aktivních vitaminů B6, B12 a kyseliny listové (folát).
Detailní popis produktu
Silné a jemné zároveň: fermentované železo z houby koji
Železo je nezbytné pro krvetvorbu, přenos kyslíku a zásobování buněk energií. Jeho nedostatek proto způsobuje, že jsou lidé bledí, unavení a apatičtí. Nejvíce jsou postiženy ženy, ale také vegetariáni a vegani. U žen je to způsobeno menstruací a těhotenstvím, u bezmasé stravy je to způsobeno nízkou biologickou dostupností rostlinného železa.
Každý, kdo byl někdy závislý na přídavku železa, to zná: běžné přípravky se síranem železnatým a dalšími dvojmocnými solemi železa (Fe2+) často zasahují žaludek a střeva. Uvolňují stopový prvek rychle do těla – což je na jedné straně činí velmi účinnými, ale na druhé straně dráždí sliznice v trávicím traktu. Rostlinné železo je lépe snášeno, ale špatně se vstřebává, protože je převážně v trojmocné formě (Fe3+) a pevně vázané.
Vysoce biologicky dostupný a zároveň šetrný k žaludku a střevům
Umožňuje to ušlechtilá plíseň: naše železo pochází z unikátní, patentované fermentace s houbou koji Aspergillus oryzae. Při tomto procesu se startovací kultura rýže a houby koji obohacuje o dvojmocný síran železnatý, který houba během další fermentace ukládá do svých buněk. Takto vložené železo se v těle prokazatelně uvolňuje mnohem pomaleji, a tedy šetrněji než izolovaný síran železnatý, který se často podává při nedostatku železa. Přesto se dostává do krve ve stejně vysoké koncentraci a nabízí tak i přirozeně získanou alternativu k rostlinným zdrojům železa, které jsou sice také dobře snášeny, ale jsou jen obtížně biologicky dostupné.
Žádná šance pro volné radikály
Rychlé uvolňování a vstřebávání běžného železa může překročit vazebnou kapacitu transportního proteinu transferinu, zejména při vysokých dávkách. Výsledkem je nadbytek volného železa v krvi, který podporuje tvorbu kyslíkových radikálů. Rovnoměrné a pomalé vstřebávání našeho fermentovaného železa takovému nadměrnému vstřebávání železa účinně brání.
Bezpečné a bez vedlejších účinků
Kvašení rýže pomocí hub rodu Aspergillus (koji fermentace) má v Asii a zejména v Japonsku staletou tradici a slouží mimo jiné jako základ pro přípravu sójových omáček, miso nebo saké. Aspergillus oryzae má certifikát GRAS (GRAS = obecně považovaný za bezpečný) amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA), a je tedy klasifikován jako nezávadný. Naše koji fermentované železo se v aplikačních studiích ukázalo jako naprosto bezpečné a bez vedlejších účinků, a to i při dlouhodobém užívání a vysokých dávkách.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Doplňky stravy
TISSO Naturprodukte GmbH
jsou vyrobeny v souladu s přírodou.
Německá firma TISSO Naturprodukte GmbH se více než dvacet let specializuje na vývoj a výrobu specializovaných potravinových doplňků na bázi mitochondriální medicíny. Svými produkty plně podporuje Terapii buněčné symbiózy podle MuDr. Heinricha Kremera a je autorizovaná k výrobě přírodních doplňků podle jeho originální receptury.
Produkty TISSO Naturprodukte GmbH jsou unikátně sestavené z přírodních a prvotních látek, a to výlučné těch látek, které jsou biofyzikálně známé našim buňkám. Tyto látky jsou rozvíjeny týmem vědeckých a terapeutických pracovníků na základě dietologicky vědecky ověřených znalostí a mnoholetých praktických terapeutických zkušeností.
TISSO Naturprodukte GmbH a jeho směrnice kvality dodržuje přísné standardy pro výběr prvotních materiálů z přírody a jejich dodavatelů z celého světa.
TISSO Naturprodukte GmbH pracuje s nejmodernější výrobní technologií. Celý výrobní proces je po celou dobu kontrolován týmem specialistů.
TISSO Naturprodukte GmbH neustále rozšiřuje a modernizuje vlastní výzkumné a vývojové oddělení i výrobní systém. Což je zárukou garance vždy čerstvých výrobků nejvyšší kvality i přes nárůst poptávky.
Všechny procesy od kultivace přírodních látek, přes údržbu kmenových bakterií až k výrobě konečných produktů, jsou kontrolovány přísným systémem kontroly kvality.
TISSO Naturprodukte GmbH bude pokračovat v úsilí být spolehlivým a inovativním dodavatelem vysoce kvalitních potravinových doplňků pro podporu svých klientů a jejich zdraví.
Prvotřídní přírodní doplňky stravy od německé firmy TISSO Naturprodukte GmbH obsahují pouze prvotní látky z původní přírody té nejvyšší kvality.
Všechny látky jsou certifikované, antialergenní, bez umělých přísad, konzervačních látek a sladidel.
Všechny původní látky podléhají přísnému testování v mikrobiologickým laboratořích, kde jsou testovány na těžké kovy, insekticidy, pesticidy, plísně a radioaktivitu.